Ryggbiff, kokt broccoli & honungsstekta morötter

20 Jan

Ja, så lyder dagens middag! Är inne i en period då allt ska få sig en klick honung! I te, i matlagning, i bakning, i smoothie… ( Men akta så inte barn under 1 år får honung). Honungen jag använder har vi tagit med oss från Lerik (Azerbajdzjan) riktig bergshonung med vaxkakorna kvar! Förhoppningsvis kommer svärmor i April och har ännu en burk i sin kappsäck! 🙂

Honungsstekta morötter

mat-389

Du behöver:

Morötter
smör
grädde
Honung
salt

Skär morötter med grönsaksskalaren så de blir riktigt tunna. Koka i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna. Häll av vattnet. Tillsätt en klick smör, lite grädde & någon matsked honung. Koka tills grädden nästan är helt borta. Smaka av och se om du vill ha i mer honung för sötare smak!

Advertisements

One Response to “Ryggbiff, kokt broccoli & honungsstekta morötter”

  1. annamaria 20/01/2009 at 21:39 #

    En sån leverantör skulle sitta fint. Låter jättegott och ser så krämigt gosigt ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: