Spagetti & Bolognese sås

10 Feb

Ibland är det gott med den gamla stabila bolognese såsen! Eller “måra-såsin” som vi sagt där hemma i Närpes… 😉

Här kommer min variant, som vi tycker blir godast!

spagetti

400 gram nötfärs
1 st köttbuljongtärning
1 burk tomater (Mutti)
1 st grön paprika
4 dl skivade färska champinjoner
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 tsk sambal oelek

soja
olivolja
salt, peppar, pasta & pizza krydda.

Testade även Vilda fantasier kryddan ifrån Aromboden i denna rätt, passade superbra i en pastasås!

1. Fräs färsen med lite olivolja

2. Hacka löken, champinjonerna och paprikan och blanda med färsen.

3. Pressa vitlöken och tillsätt övriga ingredienser.

4. Låt koka 5 minuter. Servera med pasta.

Advertisements

4 Responses to “Spagetti & Bolognese sås”

  1. KarinW 10/02/2009 at 20:26 #

    Jag är barnsligt förtjust i spagetti och köttfärsås!
    Vilka fina bilder du tar Nette!
    Leker lite i photo filtre men mina blir inte så där bra, bara att träna vidare.
    Ha det fint/Karin

  2. momma 10/02/2009 at 20:39 #

    Kanske en bra ide med spagetti till morgondagen ,idag blev det stekt strömming

  3. kardemummagumma 10/02/2009 at 20:49 #

    Karin: Tack, Tycker dina är bra dom med.. 😉

    Momma: Mums, e ska hikki ha behyöva va nier är tå..

  4. Maja 11/02/2009 at 17:23 #

    Sambal oelek i köttfärssåsen. Vilket bra tips!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: