Cheesecake med jordgubbar & choklad

10 Jul

Förra fredagen så hade vi lite Knytis hos Jenny, innan vi skulle ut på tomatkarnevals dans! Vi åt grillade fläskfiléspett, med champinjoner & bacon samt pastasallad. Till dessert hade Jenny gjort en supergod cheesecake! Mums! 😛

cheesecake

Det här behöver du:

3 st ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
10 st digestivekex
ev. 1 st citron

Gör så här:
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked. Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.

Dela äggen. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan. Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna.

Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med rena vispar) använd gärna elvisp. Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.

Vispa äggulorna och sockret till en pösig ljusgul smet, gärna med elvisp.

Blanda i philadelphiaosten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).

Vispa grädden i en egen bunke.Rör därefter ner
grädden i den andra smeten med lägsta hastigheten på elvispen.

Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna.

Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten.

Krossa kexen och lägg detta på botten av en rund form med löstagbar botten och häll över smeten.

Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 15-30 minuter i rumstemperatur före servering.

Dekorera med lite smält choklad ringlad ovanpå samt jordgubbar!

Advertisements

12 Responses to “Cheesecake med jordgubbar & choklad”

  1. Sandra drömkaka 10/07/2009 at 14:27 #

    Oh ändå så god den ser ut, jättefin också 🙂
    Jag bakade igår så gott o det blir kalas i helgen så oj oj hur ska jag bestämma mej vilka tårtor som ska bakas 😉 Dagens i-landsproblem haha illa!

  2. Jenny 11/07/2009 at 8:45 #

    Hihi,såg ju finare ut på bild än i verkligheten:D

  3. Pialotta 11/07/2009 at 16:08 #

    Härligt, ljuvligt gott och somrigt:-)

  4. Rebecca 11/07/2009 at 20:53 #

    Gud vad tjusig! Jag blev helt otroligt sugen på cheesecake nu!

  5. Therese 12/07/2009 at 10:39 #

    Så gott det såg ut..

  6. Jessica 12/07/2009 at 11:10 #

    Åhå, vad läskande den skapelsen såg ut =)

  7. Pia 12/07/2009 at 16:39 #

    jaa den kakan var verkligen ljuvligt god!

  8. s 12/07/2009 at 16:53 #

    Det är så himla gott med cheescake, man får tacka för receptet:)
    /S

  9. åsa - hello sugar! 12/07/2009 at 19:59 #

    mmm, cheesecake som är så gott! den såg dessutom riktigt fin ut. 🙂

  10. Madde 14/10/2010 at 17:24 #

    Nee denna gillade jag inte sa varst mkt faktiskt om jag ska va arlig.. provade gora den idag o den foll mig inte riktigt i smaken, slangde allt i soptunnan haha! Kande mig illamaende efter bara nagra skedar tyvarr .. tror det var for mkt gradde, ost o socker i den for mig. trist eftersom jag vanligtvis alskar cheesecake. Jag skyller pa mig sjalv dock och inte receptet 🙂

  11. Lena 25/02/2011 at 9:53 #

    Tack för bra tips!
    Tänker på ordningen man ska vispa, för att slippa diska emellan. Lätt o smidigt gick det! :o)

Trackbacks/Pingbacks

  1. 2010 in review « Kardemumma Gumman - 02/01/2011

    […] Cheesecake med jordgubbar & choklad July 2009 10 comments […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: