Chilimarinerade Kycklingvingar & Pastasallad med pesto och Avocado

30 Jul

Idag blev det en titt i frysen för att börja tömma den inför avfrostningen. Hittade Kycklingvingar, samt hade ett recept att testa av Per Morberg! Chilimarinerade kycklingvingar, de får en lite karameliserad yta, muuums! En enkel pastasallad serverades till samt lite tzatziki!

kycklingvingar

Det här behöver du:
Till Kycklingen

1 kg färska el tinade kycklingvingar

Marinad
1 dl soja
½ dl chilisås
1 dl olivolja
½ tsk cayennepeppar
1 msk strösocker
½ dl tomatpuré
1 pressad vitlöksklyfta

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden och smaka av tills det blir en behaglig smakkombination av sött och starkt. Testa dig fram till vad du tycker är gott.
3. Rulla och doppa kycklingvingarna i såsen och ställ dem sedan med ett litet ben uppåt i en ugnsform. Häll resten av marinaden över vingarna.
4. Ställ in formen i ugnen och ugnsstek vingarna i 20–25 minuter. (Mer om man vill ha lite mer stekyta)

Innan stekning:

marinadkyckling

I Pastasalladen tillade jag:

Pasta
Pesto
Avocado
Paprika
Gurka
Oliver

Advertisements

3 Responses to “Chilimarinerade Kycklingvingar & Pastasallad med pesto och Avocado”

  1. Mor-Mia 31/07/2009 at 10:03 #

    Mmm detta lät jätte gott!
    Tack för inspiration.

    Hälsningar
    Mia

  2. I Nadjas kök 31/07/2009 at 20:04 #

    Oj vad detta såg smarrigt ut. Det måste jag verkligen testa. Tack för tipset!

    Nadja

  3. Hanna 03/08/2009 at 13:01 #

    Oj oj oj så gott det där ser ut!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: