Philadelphiabullar i långpanna

31 Jul

Helg… Igen! 🙂 Det betyder fylla frysen för oväntat besök & städa! Idag testade jag Philadelhiabullar i långpanna som jag hittat i bloggen Frostrosor. När man är matbloggare handlar det om att inspirera och att inspireras! Själv har jag hittat många godbitar på andra matbloggar, och hoppas jag bidragit med lite inspiration till er också! 🙂

Philadelphiabullarna var gudomligt goda, den lilla smakbit jag hann ta till eftermiddags fikat! Fyllningen hade sjunkit mot botten och smälte på ens tunga när man åt. Absolut värt att testa. Ända jag ändrat i receptet var att jag tillade kanel & kardemumma i fyllningen!

bullar

Philadelphiabullar i långpanna, 48 stycken

Bulldeg:
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 gram smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 msk kanel
1 tsk stött kardemumma
100 gram philadelphiaost

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker och salt. Ha i vetemjölet lite i taget och arbeta in den i degen, knåda en stund. Degen blir ganska lös, nästan som en smet. Det ska vara så. Låt degen jäsa i 30 minuter. Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna. Använd lite mjöl på handflatan och degen är väldigt kletig. Gör 48 hål (6×8) och fördela fyllningen i hålen (drygt 1 tesked i varje hål). Jäs 15 minuter igen. Pensla med ägg, strö över pärlsocker och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader. Skär den avsvalnade plåtbullen i 48 bitar.

Innan gräddning.
deg

TREVLIG HELG ALLA!

Advertisements

18 Responses to “Philadelphiabullar i långpanna”

  1. Jessica 31/07/2009 at 18:56 #

    Visst är det härligt med alla matbloggar, vilken inspiration man får att testa det ena nya receptet efter det andra, så kul.

    Dessa bullar har jag också sparat receptet till för dom låter verkligen ljuvliga, så jag måste verkligen testa dom snart.

    Ha det bra!

  2. Rebeccas.se 31/07/2009 at 21:44 #

    Åh, låter supersmarrigt!

  3. Barbro 31/07/2009 at 22:48 #

    Kan tänka mig att det var gott med osten i fyllningen.
    Tack för tipset!

  4. Min man tycker att jag borde börja baka bullar… och så kikar man in här och vad tipsas det om då? Jo, bullar!:.))

    Åh, så mumsiga de ser ut! Kanske skall man ge sig på ett försök (fast inte idag, är helt färdig!:.)

    Tack för kommentaren också!:.))

  5. Anna/Frostrosor 01/08/2009 at 23:19 #

    Vad kul att du testade receptet och blev nöjd! Jag är helt såld själv och gjorde en ny plåt häromveckan. 🙂

  6. Therese 02/08/2009 at 7:08 #

    Dom är ju bara så goda..
    Visst får man mycket bra tips och ideér av alla matbloggar som finns, behövs inga kokböcker när ni finns där ute..
    Tack för att ni finns.
    Ha det gott.

  7. bakmammorna 02/08/2009 at 9:40 #

    det ser jättegott ut! det här måste jag prova- de tär perfekt med sådana här långpannekakor!

  8. Mor-Mia 02/08/2009 at 10:56 #

    Åhh vilket trevligt recept, det måste jag prova någon dag!

    Hälsningar
    Mia

  9. Karin W 02/08/2009 at 19:20 #

    De där som jag älskar fast det var ett bra tag sedan jag bakade dom. Tvistkakan har jag aldrig sett tidigare, oj vad jag blev godissugen nu då!

  10. åsa - hello sugar! 03/08/2009 at 19:35 #

    det här låter otroligt gott, och jag måste säga att du bidrar alltid med så mycket inspiration och roliga recept!! 🙂

  11. momma 04/08/2009 at 8:56 #

    va gott de ser ut ,kom hem och baka åt mej också finns ingen lust för sånt nu i värmen

  12. Sandra drömkaka 04/08/2009 at 12:16 #

    Mums vad goda bullar! Philadelphiaost i bakverk är ju så gott, blir så härligt saftigt mmm 🙂

  13. Linda O´Holy Sweet 07/08/2009 at 13:24 #

    oooh, mums!!! de låter ju helt underbart goda! Måste testas!

  14. anna 08/08/2009 at 8:00 #

    ville bara fråga ang kakan.. fyllningen.. ska man smälta smöret där me eller bara blanda ihop fyllningen som den är.. kramar från mig

  15. kardemumma Gumman 08/08/2009 at 10:19 #

    Anna: Fyllningen ska bara röras ihop med mjukt smör! 🙂

  16. Maria 12/08/2009 at 8:23 #

    Jamenvisst följer vi matbloggare varandra 🙂 Det var så jag kom på tanken att börja skriva ner mina recept online istället för att ha dem i en bok gömd i hyllan. Och så slipper jag skriva varje gång en gäst vill ha receptet. Nu hänvisar jag bara till bloggen 🙂

    Jättefin blogg du har! Jag har lagt till dig bland mina favoriter.

  17. Carina 24/02/2010 at 8:36 #

    Hittade din blogg när jag googlade runt efter kardemumma +bullar . Testade dom här igår och dom var fantastiskt goda. Jag, min son, min sambo och min far åt nog upp hälften på en gång. Nu är jag inne och läser ordentligt på bloggen och jag ska hem och testa allt möjligt nu. Fortsätt ge oss inspiration…………..fantastiskt söt dotter du har!

  18. Therese 31/03/2010 at 13:03 #

    Sådär ja! Nu står det en långpanna i ugnen, ost/smör fyllningen var ju fantastiskt god i sig. Ser fram emot eftermiddagsfikan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: