Älgfilé, potatis & gräddstuvade kantareller

16 Aug

Från första stund blir man bortskämmd med maten här hemma! Idag fick vi avnjuta en mumsig måltid på älgfilé. Mammas hemlagade svartvinbärsgelé till.. Muums!

älgfile

Gräddstuvade kantareller & morötter

400 g färska kantareller
2 stora morötter skurna i slantar
3 msk smör eller margarin
1 msk honung
2½ dl grädde
salt & svartpeppar

Koka morotslantarna i lättsaltat vatten tills de mjuknar. Smält smör i en kastrull, fräs svampen och morötterna en stund. Tillsätt grädden och honungen och låt koka ihop en stund. Smaka av med kryddorna.

Advertisements

6 Responses to “Älgfilé, potatis & gräddstuvade kantareller”

  1. Johanna 16/08/2009 at 15:59 #

    Men guuuuuuud så gott!

  2. pia 16/08/2009 at 17:40 #

    mumsit!

  3. gronkis 16/08/2009 at 18:43 #

    Kardemummagummans mor verkar inte vara helt tokig i köket heller, gud så gott!!

  4. Sanna 16/08/2009 at 22:25 #

    Stuvad svamp var inte igår. Tack för inspiration!

  5. Therese 17/08/2009 at 21:10 #

    Så gott finns ju inget bättre.
    Kantareller hoppas jag snart få åka och plocka, börjar bli dags…
    Mvh

  6. Hanna 23/08/2009 at 16:49 #

    Oj oj så gott!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: