Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde

23 Jan

En riktigt god sötsyrlig Italiensk citronkaka som doftar härligt friskt av citroner! Varför den heter kaka vet jag inte, liknar ju mer en paj! 😉 Mmm, och ät den tillsammans med en klick ingefärsgrädde! Så himla gott till kvällsfikat!

Botten

2 ½ dl vetemjöl
100 g smör (rumsvarmt)
½ dl florsocker

Gör såhär:
Gör en deg och smörj en rund form med löstagbar kant.
Grädda pajskalet i 20 min i 175 grader

Kräm

2 ägg
saften från en citron
1½ dl socker
4 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver
Riv skalet av en citron

Gör såhär:
Vispa ägg & socker pösigt , rör ihop resten av ingridienserna och blanda med ägg/socker smeten. häll över pajskalet och grädda i 20-25 min i 175 grader.
Sikta florsocker över kakan direkt efter den kommer ur ugn, samt lite mer florsocker då den svalnat helt!

Ingefärsgrädde:

2½ dl grädde
2 tsk riven ingefära
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker

Vispa grädden och blanda ner ingefäran & socker.

Smeten över pajskalet..

Klar Citronkaka!

Advertisements

11 Responses to “Italiensk Citronkaka med IngefärsGrädde”

  1. Daniella - BakeCake 23/01/2010 at 19:29 #

    Vilken jätte fin blogg du har, verkligen! Underbara recept och för att inte tala om bilderna! Kommer helt klart att kika in här många fler gånger!

    Och du får gärna kika in på min blogg och om du vill så skulle jag bli jätte glad om du kunde lämna en kommentar om vad du tycker då jag håller på att bygga upp den efter allas önskemål!

    Ha det bra!
    Kram Daniella

  2. sonja 23/01/2010 at 19:31 #

    Den ser mumsig ut ,kanske man måste pröva den till söndagsmys

  3. Sirpa 23/01/2010 at 22:16 #

    Jag tror att din citronkaka är jätte god 😀 And if i wrote wrong, this cake is super good!

  4. Jessica 23/01/2010 at 23:24 #

    Citronkaka är aldrig fel, älskar det kakor med citronkräm.

  5. Danielle 24/01/2010 at 16:20 #

    Åh, så gott! Perfekt dessert, ingefärsgrädden låter också spännande.

  6. Yasemin 25/01/2010 at 12:49 #

    Mmmm det ser och låter riktigt fräscht och ljuvligt. Det måste jag testa 🙂

  7. Maria 25/01/2010 at 20:34 #

    Mmm det där lät väldigt gott! Fina bilder! Jag kör blogspot och har jätteproblem så fort jag försöker lägga in mer än en bild per inlägg 😦

    En syrlig citronpaj (håller med, mer paj än kaka) tror jag det blir här hemma framöver!

    Maria

  8. Loulas Kök 26/01/2010 at 15:24 #

    Det där ser riktigt gott ut, finns så mycket man vill prova. Bakade nyss en ananaskaka, och nu får det bli denna. Snacka om att bli påverkad!

  9. Lena 18/01/2011 at 19:27 #

    Oj, detta var läckert! Enkelt att göra, men känns raffinerat. Fin eftersmak, länge.

    Tack hälsar hela familjen. (Och säkert många framtida gäster.)

  10. Elin 31/03/2011 at 20:51 #

    Vi bakade denna en kväll för att avnjuta till en kopp Earlgreyte. Den blev fantastiskt supersmarrig! Hade i en aning mindre socker, körde den lite längre i ugnen. Det beror nog väldigt mycket på hur stor form och hur stora citroner man har hittat… tack för ett av de bästa efterrättsrecepten nånsin!

  11. stina 06/06/2011 at 13:19 #

    Underbart recept! Har bakat 6 stycken till dotterns studentmottagning nu i veckan. Tack för att du delar med dig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: