Cornflakespanerad Pangasiusfilé

8 Feb

Fisk är gott & hälsosamt! Men att enbart äta lax känns lite långtråkigt för smaklökarna…

Pangasius (Hajmal, sjötunga) är en mild, mjuk och ljus fisk, om det är en bra fisk så luktar den inte ens fisk, är inte så smakrik i sig så jag gillar inte att enbart steka fisken! Kryddar man den lite först och sen panerar blir den riktigt god! Smälter nästan bort i munnen… 😉

Fisken serverades med färskpasta med en krämig pestosås.

Det här behöver du:

1 dl vetemjöl
2 dl cornflakes
1 ägg
2 st Pangasiusfiléer
Salt & citronpeppar

 Gör såhär:

Mortla cornflakesen så det blir finfördelat. Torka av den tinade fisken, krydda runtom. Panera fisken i mjöl, doppa därefter i ägg och sist i cornflaken. Stek i rikligt med smör. Stek fisken tils den är gyllenbrun.

Advertisements

3 Responses to “Cornflakespanerad Pangasiusfilé”

  1. Rebeccas.se 08/02/2010 at 14:32 #

    Gott! Jag panerar alltid pangasius, tycker den är godare än rödspätta (som man ju inte ens ska köpa längre). Intressant med cornflakes! Har gjort tacofisk nyligen med nachos, blev gott! http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15771

  2. Therse 08/02/2010 at 21:59 #

    Vi är så dålig på att äta fisk, är ju dock himla gott.

  3. Jennie/ Vanilla sky 08/02/2010 at 22:22 #

    Panerad stekt fisk är ju bara så himla gott! Har aldrig provat med cornflakes, men det låter ju riktigt smarrigt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: