Löjromstoast

8 Mar

Detta recept har funnits innan i bloggen men tål att upprepas. Perfekt som förrätt eller del av en buffé!

Behöver tips på mer “Buffé mat” så ös gärna på med era egna tips!

(Skriver inga mått utan ni tar så mycket ni vill av varje)

Det här behöver du:

löjrom
crème fraiche
vitt formbröd
olivolja
salt & vitlökspulver

Garnering:
rödlök
dill

Gör så här:
1. Skär brödet i rektanglar (skär bort kanterna) och lägg på ugnsplåt, ringla över olivolja sen strö över salt & vitlökspulver, ugn 200 grader tills de tar färg och blir krispiga, ca 5-7 minuter. Forma rommen till ”ägg” med hjälp av teskedar, och lägg på brödet. Forma crème fraiche på samma sätt och lägg bredvid. (Eller ovanpå varandra)
2. Finhacka rödlöken. Garnera toasten med lök och en dillvippa.

Advertisements

4 Responses to “Löjromstoast”

  1. En Smak Av Karin 09/03/2010 at 16:47 #

    Löjrom är en riktig klassiker och en favorit hos mig! Ett annat gott recept på plockmat är Minibiffar med pinjenötter och citrondip! Hojta om du vill ha receptet! Annars finns det nog på bloggen 🙂
    Kram Karin

  2. kardemumma Gumman 09/03/2010 at 18:19 #

    Karin: Mmm låter smarrigt, ska kika in om jag hittar det! 😛

  3. Annemie 09/03/2010 at 19:19 #

    Jag älskar löjrom! Nu blev jag sugen, kanske kan äta lite i helgen 🙂

    Mvh/ Annemie

  4. Karin / bevemyrs blogg 10/03/2010 at 21:38 #

    Det där ser jättegott ut!!!

    Ett annat litet tips kan ju vara dessa godingar, smidiga att förbereda och allt…

    http://bevemyrs.blogg.se/2009/june/matmuffins-med-fetaost-brie-timjan-och-yogh.html#

    /Karin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: