Skagenröra (Toast skagen)

26 Mar

Toast skagen är så himla gott! Skagenröra är heller inte svårt att göra själv om man skulle ha tid & lust! Här kommer ett recept jag testade för ett tag sedan som blev riktigt bra! 🙂

 Det här behöver du:

250 gr räkor 
1 dl majonäs
1 dl créme fraiche
2 msk färsk hackad dill
salt & svartpeppar
½ burk rom
lite citronsaft
(2 msk hackad rödlök)
 
Gör såhär:

 Hacka räkorna grovt. Lägg i en bunke och blanda med majonäsen,

 Creme fraichen, rom och dillen (rödlöken). Smaksätt med salt och peppar och en skvätt citronsaft.

 

 

Advertisements

16 Responses to “Skagenröra (Toast skagen)”

  1. sonja 26/03/2010 at 21:42 #

    Smarrigt

  2. Kryddburken 26/03/2010 at 23:02 #

    Det är ju så gott med toast skagen… om jag får pilla bort räkorna bara! 😉 Löjrom går däremot fin-fint!!
    Är det ost du har längst underst på brödet?

  3. Tara 27/03/2010 at 9:01 #

    Jag tröttnar aldrig på den här smörgåsen, så otroligt god! Tittade runt lite på din blogg och bestämde mig genast för att jag skall testa din Getostpaj med Ruccola & Granatäpple sallad! 🙂

  4. kardemumma Gumman 27/03/2010 at 9:05 #

    Kryddis: Jaa, det är den osten du vunnit nu! Allerum.. god! 😉

    Tara: Jaa, den är mumsig! 🙂

  5. Karin/Rosa maränger 27/03/2010 at 21:50 #

    Aldrig fel med en toast-skagen.

    Ser jättegod ut, måste göra det nån dag!

  6. Yasemins kök 28/03/2010 at 17:05 #

    Mmmm kan det blir enklare och godare 🙂

  7. En Smak Av Karin 29/03/2010 at 10:46 #

    Toast skagen är en klassiker som aldrig går ur tiden! Och så himmelskt gott det är sen! 🙂

  8. Therese - Pyssel och Design 30/03/2010 at 7:44 #

    Toast Skagen är verkligen gott, en förrätt som jag aldrig tröttnar på 🙂
    Fin blogg du har, kikar snart in igen.

  9. Sofie / Mumsfillibaba 30/03/2010 at 17:09 #

    Mycket godare med hemmagjord än köpt på burk!!

  10. Filibabba 31/03/2010 at 9:18 #

    Mums, det vattnas verkligen i munnen.. Ser jättegott ut! =)

  11. anna 31/03/2010 at 16:01 #

    Skagen är ju så underbart gott!! Tröttnar jag aldrig på! Kram Anna

  12. Ewa 31/03/2010 at 18:00 #

    Måste fråga. Vilken sorts majonäs använder du? Jag tycker många majonäser är för starka för att ta 1 dl av. då smakar det bara majonäs…

  13. kardemumma Gumman 31/03/2010 at 18:02 #

    Ewa: Kavlis Äkta majonnäs på burk brukar jag använda! Om du tycker det smakar för kraftigt går det utmärkt att skära ner på majonnäsen och tillägga mer creme fraiche! 🙂

  14. Ewa 31/03/2010 at 18:39 #

    aah. det är så jag brukar göra. tänkte bara om du hittat nåt annat märke. för jag har jobbat på restaurang o där kan man i princip ha bara majonäs för den smakar verkligen inte likadant som kavlis. (när de har köpt in det på hink)

  15. kardemumma Gumman 31/03/2010 at 20:01 #

    Ewa: Nä, jag förstår inte varför den “köpta” är starkare i smaken!? Även gulare är den ju en restaurang majon!

  16. Loulas Kök 01/04/2010 at 18:24 #

    Ser gott och fräscht ut. Toast skagen med handskalade räkor är mums!

    Glad påsk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: