Ljuvlig Rabarberkaka med Vitchoklad

18 Apr

Idag hittade jag rabarber i affären, man blir lika lyrisk varje gång! 😀 Väl hemma började jag fundera på vad det skulle bli av dem och mindes att Jennie haft ett smarrigt recept på rabarberkaka som fick utgöra grunden till min! 🙂

Vitchokladen blev som en spännande överraskning när man åt kakan, underbar kombination!

Det här behöver du:

2 Ägg
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk mortlade Kardemummakärnor (eller malen kardemumma)
2 tsk Bakpulver
3 dl Vetemjöl
1 dl Mjölk
125g smält Smör

2 stjälkar Rabarber
50g Smör
0,5 dl Socker
2 krm malen Kanel

70 g hackad Vitchoklad

Gör såhär:

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda vaniljsocker, kardemumma, bakpulver och vetemjöl väl, rör ner i smeten. Blanda till en jämn smet och rör i mjölken och det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och bröad form (med löstagbarkant). Skala och skiva rabarbern. Stek bitarna mjuka i smör, socker och kanel. Hacka vitchokladen grovt och strö ut över smeten. Klicka ut rabarberbitarna och spadet från stekpannan i kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader, ca 35-40 minuter.

Pudra gärna lite florsocker över kakan före servering, servera ev med lite vaniljvisp!

Hackad vitchoklad…

Rabarberröran…

Klar att avnjutas!

Ta en bit!

Advertisements

22 Responses to “Ljuvlig Rabarberkaka med Vitchoklad”

  1. sonja 18/04/2010 at 19:47 #

    Mums va god den ser ut att va

  2. Jennie/vanilla sky 18/04/2010 at 20:10 #

    Oj vad god den såg ut! Blev riktigt sugen trots att jag klämt i mig ett helt års ranson av kakor idag!

  3. Lantisen 18/04/2010 at 20:24 #

    Tjusigt.!;-) såg inte helt tokigt ut så att säga;-):-)

  4. Pinglan 18/04/2010 at 20:33 #

    Oj, vad gott det såg ut!

  5. bakpia 18/04/2010 at 21:50 #

    Den såg saftig och fin ut. Hälsn. Pia

  6. Kalasgott 18/04/2010 at 22:49 #

    Oh så kul att jag lyckades inspirerar dig Nette!! 🙂 Kakan ser förträffligt god ut!

  7. Stina 19/04/2010 at 5:50 #

    Kikade på mina rabarber under alla löven och annat gojjs… dom e på G 🙂
    snaaart blir det pajer, sylt, saft och annat mumsigt 🙂

  8. Jenny Eriksson 19/04/2010 at 12:05 #

    Åh vad gott! Min mamma älskar rabarberkaka, får nog tipsa henne om att ha i vit choklad när rabarbersäsongen börjar 🙂

  9. Loulas Kök 19/04/2010 at 16:28 #

    Jag kunde inte låta bli rabarberna heller. Har bakat en kaka med rabarber och mandelmassa. Det här receptet verkar riktigt mumsigt. Bra att ha några recept på lager när de kommer upp ur jorden:)

  10. Ia 19/04/2010 at 20:00 #

    ser ljuvligt god ut! O snart är det rabarbersäsong! 🙂

  11. Yasemins kök 19/04/2010 at 21:47 #

    jag blev så sugen på rabarber idag men tänkte att nej jag får vänta till helgen. Men när jag ser det här 🙂 ser jättegott ut.

  12. Camilla 20/04/2010 at 8:19 #

    Mums vad god den ser ut. Måste testas så fort rabarberna visar sig i trädgården. 😉

  13. I Nadjas kök 20/04/2010 at 11:01 #

    När jag läste på Facebook att du bakade denna kaka så hoppades jag på att du skulle dela med dig av receptet…och här är den och ser supergod ut. Tackar för receptet, tar med mig den och lägger den i min “prova på” pärm.

  14. Lina 21/04/2010 at 9:37 #

    Åh, så gott! När mina rabarber dyker upp ska jag baka denna.

  15. Denise 21/04/2010 at 14:22 #

    Hej!

    Ha laga honde kakon å hon va jättegod hon rektigt smälta i monin, å så låfta he så gott oav kardemumma….
    Tusen tack fö recepte!

  16. Fias kastruller 21/04/2010 at 19:04 #

    Åh så gott. Kan tänka mig att den vita chokladen verkligen gör sig bra i kakan. Längtar efter mina egna rabarber!

  17. Alexander 22/04/2010 at 16:26 #

    Gud så gott!
    Vi måste verkligen börja baka lite mer, vår blogg är fylld med mat bara, lite bullar på sin höjd 🙂
    Ha en fin kväll
    /A

    http://www.maxiander.se

  18. Karin W 22/04/2010 at 20:35 #

    ÅÅhhh rabarber är vår!

  19. Baktokig 25/04/2010 at 7:32 #

    Så himla god den kakan låter! Så fort det börjar komma rabarber till butikerna ska jag prova denna kaka! 🙂

  20. jenny hansson 25/04/2010 at 18:16 #

    Kakan var jätte god, gjorde den igår och var väldigt uppskattade, saftig å väldig mumsig… Har provat massa recept här i från och e alltid lika nöjd… Tack för att denna sida finns…

  21. Bakpappa 30/04/2010 at 20:33 #

    Jag måste göra lite smygreklam för min rabarberpaj med vitchokladtäcke: http://bakformen.blogspot.com/2010/04/rabarberpaj-med-vitchokladtacke-en.html

    Jag snubblade in här på din sockerkaka efter att ha hittat vad du skrev om Dulce de leche…

  22. Therese 09/05/2010 at 17:19 #

    Denna kaka var ljuvligt god, bakade den idag som helgfika. Tack för tipset!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: