Brie, Salami & Broccoli Paj

1 Jun

Paj är gott ibland, gör man lite extra “småpajer” blir det perfekt matlåda på jobbet med! 🙂

Denna paj är lätt att göra vegetarisk, bara uteslut salamin!

Vilken är er favorit matpaj?

Det här behöver du:

Pajdeg:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten

Fyllning 1:

100 g Salami (skuren i bitar)
100 g Brieost (skuren i bitar)

1 st Broccolibukett

Fyllning 2:

2 ägg
2½ dl grädde
2 dl riven ost
salt, peppar & Kryddor (valfria)

Gör såhär:

1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och knåda till en deg.
Lägg i en plastpåse i kylen 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. (Jag använde en med löstagbarbotten). Nagga botten och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
2. Strö salami & Brie över botten, Skär broccolin i mindre buketter och koka lätt, tillägg i pajskalet.
3. Rör ihop alla ingridienser i fyllning nr 2. Häll röran över Salami/brie/broccoli blandningen.

Grädda i 200 grader ca 30-35 minuter. Servera med en god sallad!

Förgräddat pajskal med brie, salami & broccoli…

Fyllning 2 på plats, klar för ugnen….

Gräddad & klar…

Advertisements

7 Responses to “Brie, Salami & Broccoli Paj”

  1. Anki 01/06/2010 at 17:53 #

    Min absoluta favoritpaj är en räkpaj som vi brukar göra. Tyvärr är det alldeles för sällan vi har paj, det är på nåt konstigt vis en rätt som vi glömmer bort lite. Synd eftersom det verkligen är gott. Ska nog ta och prova detta receptet i det närmsta.

    Ps. Vill du prova räkpajen så finns den här: http://martenssonskok.blogspot.com/2010/02/valentinmiddag.html

  2. Victoria 01/06/2010 at 19:05 #

    Min favorit paj är så jäkla underbart god =) Pajen har en italiensk touch.
    Man är verkligen fast i den om man får smak, lätt att tillaga, och alla man bjuder på den vill ha receptet.

    Kolla min matblogg 🙂 så får ni se receptet
    http://mermatmedoss.blogspot.com/2009/12/paj-italia.html

  3. Hanna 02/06/2010 at 10:47 #

    Oj oj oj vad gott det där såg ut!! Det här receptet ska jag spara. Min favoritpaj är en tacopaj med ett lager sweetchili blandat med créme fraiche på toppen. Supergod!

  4. MammaJezzica 02/06/2010 at 10:53 #

    Tacopaj, helt klart!

  5. sonja 03/06/2010 at 19:00 #

    Den ser jättegod ut ,och smakar underbart ,vi har ju ätit din paj gumman

  6. Camilla 25/10/2010 at 14:11 #

    Hej! Har massa salami och broccoli hemma och fundera på att laga en paj. Googla och hamna här… Men kan man göra utan Brieost. Tänkte lägga i lite tomater oxå. Vad tror du?

    TACK för inspirationen. //Camilla

  7. kardemumma Gumman 27/10/2010 at 11:09 #

    Camilla: nu har du säkert redan bakat din paj 😉 Men funkar fint utan Brie ost med, tomat kan säkert bli jättegott i!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: