Pasta med krämig Baconsås (repris)

2 Sep

För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda! Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen! 🙂

Använde den i dagens Baconsås, vääldigt snabblagat & gott! Ett litet tips till er som kör GI, denna sås passade utmärkt att hälla över kokt broccoli med! 😉

Det här behöver du:

  • 2 pkt bacon
  • ½ purjolök (eller annan valfri lök)
  • 1 paprika
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 burk  Creme Fraiche
  • 2 tsk Sambal Oelek
  • Grovmalen svartpeppar, salt & paprikapulver

Gör såhär:

Klipp baconet i bitar och bryn i stekpanna.
Skär under tiden purjolöken och paprikan i bitar. Häll i stekpannan när baconet känns lagom stekt.

Låt puttra en stund tills allt mjuknar lite.

Häll i grädde, creme fraiche & sambal oelek , krydda! Låt allt koka ihop och servera med pasta.

Advertisements

5 Responses to “Pasta med krämig Baconsås (repris)”

  1. sussi hägg 02/09/2010 at 17:33 #

    Det såg jättegott ut!
    Detta ska jag prova men utan pasta, jag
    kör lchf 🙂
    Sussi

  2. Martina 02/09/2010 at 20:13 #

    Ser mycket smaskigt och krämigt ut!

  3. Helena Ljunggren 03/09/2010 at 14:38 #

    Gott gott, vi gör liknande här hemma, Pastabacon, då vi har paprika, lök, bacon och creme fraiche-chili/paprika. Det är riktigt gott!

  4. Erika - Bakglädje 04/09/2010 at 22:38 #

    Ser jättegott ut.

  5. Sanna 17/09/2010 at 17:21 #

    Helt sjukt vad allt i din blogg gör mig hungrig! Återkommer helt klart när hjärnsläppet är framme igen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: