Lingonlimpa med filmjölk

5 Sep

Här kommer receptet på den goda Lingonlimpan som Agneta hade gjort till dopet! Väldigt enkelt jäsfritt bröd som du rör ihop på en kvart! 🙂 

(Dock var hennes gjord på finsk surmjölk, nästa gång ska jag pensla brödet med lite sirapsvatten med) 

 

  • ½ l lingon
  • 2 tsk salt
  • 1½ dl sirap
  • 3 tsk soda (Bikarbonat)
  • 2 tsk bakpulver
  • 7 dl rågmjöl
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 l filmjölk

Gör såhär: 

Lingonen blandas med saltet och sirapen. Rör ihop soda, bakpulver och alla 3 mjölsorterna. Tillsätt lingonen och  1 l filmjölk (kall). Rör ihop, häll i ugnsform med höga kanter. 225 grader i 30 min sen 200 grader 10 min. 

Rör ihop allt… 

 

Häll ut på ugnsplåt.. 

 

Advertisements

10 Responses to “Lingonlimpa med filmjölk”

  1. Erika - Bakglädje 05/09/2010 at 16:58 #

    Filmjölksbröd är ju bara så gott. Ditt recept ser väldigt smarrigt ut, det spar jag till mina samlingar.

  2. sonja 05/09/2010 at 19:45 #

    Den limpan går åt som smör här nu ,jättegod och enkel

  3. Stina 05/09/2010 at 20:19 #

    mmm… så gott 🙂

  4. krived 06/09/2010 at 8:13 #

    med soda menar du bikarbonat?

  5. kardemumma Gumman 06/09/2010 at 15:04 #

    Krived: Precis! 🙂

  6. krived 07/09/2010 at 8:32 #

    tack för svaret

  7. Maria 08/09/2010 at 12:32 #

    Åh, lingonbröd är min absoluta favorit! Detta recept lät väldigt gott 🙂

  8. Mårtenssons kök 11/09/2010 at 20:48 #

    Gillar bröd som inte behöver jäsa, har lite dåligt tålamod med andra bröd… Så detta brödet ska vi prova., låter hur gott som helst med lingon i istället för russinen som oftast hamnar i bröden annars.

  9. Monica 12/09/2010 at 13:08 #

    Hej Nette!

    I dag, denna regniga söndag, har jag bakat ditt recept på lingonlimpan med surmjölk. Den blev supergod, hann bara ur ugnen så skar jag upp en bit med smör som rann, åh gott, gott!
    Bakar själv mycket bröd, o är inte så förtjust i bröd utan jäst, men måste säga att den här limpan var jättelyckad, snabbt går det också. Så den kommer nog att bli bakad många ggr än.
    Tack för receptet, förstod det var av Pias svärmor. Alltid kul med nya recept. Du har också en mycket trevlig o bra blogg!!
    Ha det så bra!
    fd. grannen Monica

  10. kardemumma Gumman 12/09/2010 at 19:53 #

    Monica: Jaa visst va e ett gott bröd! 🙂 Perfekt med så enkelt.. He stämmer e je Pia as som ha kumi me recept!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: