Stuvad Vitkål, knaperstekt bacon & kokta morötter

1 Oct

Inte direkt en vanlig fredagsmiddag idag, men är man sugen så är man! Gillar  mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist!

  • (ca 1 liter) Vitkål i bitar eller strimlor
  • 4 msk Smör
  • 3-4 dl Grädde
  • Salt & tpeppar
  • (Muskotnöt & liite sirap)

Gör såhär:

Skär vitkålen i mindre bitar eller  strimlor. Fräs i smöret några minuter på medelvärme, utan att den får ta färg. Krydda med lite salt & peppar. Häll på grädde (ev lite muskotnöt och lite sirap) koka upp.

Låt  småputtra i 25-30 minuter, rör om då och då. Blir den för torr kan man hälla på lite mer grädde.

Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter.

Advertisements

3 Responses to “Stuvad Vitkål, knaperstekt bacon & kokta morötter”

  1. lena och Tilde 01/10/2010 at 18:33 #

    stuvad vitkål är jättegott, får mina ryck ibland och gör det till falukorv eller ngt annat. Använder mjölk dock.

  2. Sofie / Mumsfillibaba 01/10/2010 at 19:13 #

    Kan inte ens komma på ATT jag ätit stuvad vitkål. Men kål gillar jag så borde kanske testa….

  3. sabina 06/10/2010 at 9:08 #

    spännande med stuvad vitkål!
    det är ingenting jag någonsin har ätit eller ens hört talas om, men det tål att provas! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: