Mustapekkasås (Svartpeppar färskostsås)

31 Oct

 

En jättegod sås som passar perfekt till Kyckling och olika typer av kött…
Musta Pekka är det finska namnet på Valios Violafärskost med svartpeppar. Jag hoppas att Valio Sverige kommer ta in denna produkt i sitt sortiment väldigt snart!

Det här behöver du:

100 g svartpepparfärskost (Musta Pekka)
2½ dl matlagningsgrädde
½ burk creme fraiche
½ grönsaks eller köttbuljongtärning
(lite grillkrydda& salt)

Gör så här

Häll grädden och creme fraiche i en kastrull. Smula ner osten och buljongen. Koka på svag värme i 15 minuter eller tills såsen tjocknar. (smaka av med lite grillkrydda & salt)

Advertisements

6 Responses to “Mustapekkasås (Svartpeppar färskostsås)”

  1. Stina 31/10/2010 at 19:26 #

    ja då är vi minsann två som längtar efter den. Själv får jag den hitskickad på post 😉

  2. Anna/Frostrosor 31/10/2010 at 20:08 #

    Ansluter mig till samma skara som du och Stina! 🙂

  3. Anna/Frostrosor 31/10/2010 at 20:08 #

    PS. Ska vi starta namninsamling eller facebook-grupp för att få hit osten 😉

  4. kardemumma Gumman 31/10/2010 at 22:07 #

    Anna: Jaa! Namninsamling låter inte så tokigt! 😀 Måste va många som skulle uppskatta den..

  5. Anna 01/11/2010 at 22:14 #

    Det låter super-smarrigt! Och grattis till lill-tösen! Kram Anna

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vart försvinner tiden? (Baconlindad kycklingfilé med mustapekkasås, hasselbackspotatis och haricot verts) « Kardemumma Gumman - 04/11/2010

    […] Om Kardemumma Gumman / Gästbok Mustapekkasås (Svartpeppar färskostsås) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: