Mjuk Pepparkaka med Lingon

16 Dec

På lördag kommer vi ha lite  julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och “adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll! 🙂

Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen! Emmis var med och bakade, hon har blivit en mästare med Kitchen Aiden och öppnar, stänger, vrider på hastigheten etc.. 😀

Det här behöver du:

  • 100 g smör
  • 2 dl farinsocker eller strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vaniljyoghurt (el gräddfil, filmjölk, naturell yoghurt)
  • 1/2 dl lingonsylt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk pepparkakskrydda
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form (1,5 l). Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt. Rör ner yoghurt och sylt. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat eller bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min.

Luktar underbart…


Små händer som inte kan hålla sig borta…


Advertisements

7 Responses to “Mjuk Pepparkaka med Lingon”

  1. Pia 16/12/2010 at 20:58 #

    Ser gott ut! Kanske vi bakar en sån i helgen också.

  2. Monica 16/12/2010 at 21:00 #

    Det där är ett gammalt recept som jag bakat länge, lite större sats. Kakan blir ännu godare om man råkar ha t.ex grädde som surnat el dyl, då blir kakan mörkare o fylligare i smaken. Bakar den året runt, går alltid hem!

  3. sonja 16/12/2010 at 21:35 #

    Den blev så hög å fin ,jag ska baka min sedvanliga dadelkaka till jul när det blir tid över ,den är ju H förtjust i

  4. Maria 16/12/2010 at 23:52 #

    Själv ska jag sätta degen till en skånskpepparkaka i morgon. MUMS! Dom är perfekta att ha till fikat och ha i frysen och plocka fram. För den som gillar mögelost så kan man ha det på.. själv fördrar jag smör och vanlig ost.. och ett stort glas kall mjölk! =)
    Har du recept på en god skånsk pepparkaka så får du gärna lägga ut, försöker hitta den bästa. =)

  5. Martina 17/12/2010 at 7:35 #

    Låter mysigt, hoppas ni får det trevligt!

  6. Johanna 17/12/2010 at 9:59 #

    Oj, det ser och hör så gott ❤
    Jag tror att jag måste testa det 🙂

  7. Jenny. 18/12/2010 at 15:50 #

    I ugnen står den nu !! =0). Tack för receptet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: