Älgstek, Mustapekkasås & Smörslungad Körsbärspotatis

23 Jan

En redig söndagsmiddag är till ända! Älgsteken fick H till födelsedagspresent av Pia & Ulf, kan man få bättre present?! 😀 Den tillreddes efter Per Morbergs recept! (Men kokades på låg värme i 3 h, vi vill att köttet ska va så mört att det faller isär) 😀 Såsen hittar ni här.

Körsbärspotatis är smaskigt! Speciellt smörslungad, testa den!

Det här behöver du:

  • Körsbärspotatis
  • Smör
  • Havssalt
  • Persilja

Koka potatisen, med skalet på, tills den nästan är helt färdig och häll sedan av vattnet. Lägg i en rejäl klick smör i en stekpanna och fräs potatisen tills den tar färg. Strö över havssalt och persilja efter smak och servera sedan till kött eller fisk.

Gotti gott!

Så mört så det faller isär…


Advertisements

4 Responses to “Älgstek, Mustapekkasås & Smörslungad Körsbärspotatis”

  1. sussi hägg 23/01/2011 at 17:00 #

    Det såg riktigt smarrigt ut måste jag få säga!
    Älgkött är aldrig fel….Mums fillibabba 🙂

  2. sonja 23/01/2011 at 17:02 #

    Kunde inte bli bättre söndagsmat än detta,intressanta potatisar skulle va värt att prova på

  3. Martina 24/01/2011 at 11:44 #

    Vilken härlig present! Jag vill också ha sådana presenter ….;-)

  4. Helena Ljunggren 24/01/2011 at 18:37 #

    Yummi yummi….mört kött och sås! Jag blir kär direkt 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: