Örtrotfrukter i ugn, sallad & Vinegrette

31 Jan

Idag kör vi vegetariskt igen, försöker hålla det 1 gång per vecka! Rotfruker med lite gotti i, sallad, hemmagjord vinegrette & nybakt vitlöksbaguetter.

Vinegrette:

2 msk citronsaft
2 msk vitvinsvinäger
ett par skvättar vatten
1 dl olja (solros, raps eller oliv)
socker
salt
grovmalen peppar

Örter (Jag tog dragon, persilja & rosmarin)

Blanda noga med en liten visp, eller häll i en flaska och skaka en stund.

Allt du behöver…

Potatis, morötter, oliver, rödlök & massa örter… Jag körde i micron på crisp 7 minuter + 7 minuter crisp/grill… Annars funkar det fint i ugnen på 200 grader ca 30 min.

Det känns fräscht med en vinegrette till salladen…


Advertisements

5 Responses to “Örtrotfrukter i ugn, sallad & Vinegrette”

  1. Elina 01/02/2011 at 8:41 #

    Mums, vilken härlig måltid! 😀

  2. Emma 01/02/2011 at 9:34 #

    Försöker också äta vegetariskt en gång/veckan. Det är gott även utan kött! 🙂

  3. MMCakeDesign 01/02/2011 at 9:58 #

    Vill ha idag till lunch. Så gott och nyttig ser det ut!

  4. MATBLOGGEN 01/02/2011 at 14:43 #

    Mums!! Vilken god mat.
    Man blir ju hungrig igen 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nyttig Snabbmat « Kardemumma Gumman - 30/03/2011

    […] Örtvinegrette är det nya ”måstet” till sallad… […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: