Mattias goda choklad- och hasselnötskaka

1 Feb

Så enkelt så enkelt så ett barn klarar av det! Idag ska ni få följa med när Emmis bakar helt själv (njaa liiite assistans från mamma var det), hon börjar bli duktig på 1 dl, 2 dl, 1 msk, 1 tsk etc…. Och himmel vad gott.. Den där Mattias Larsson – han kan han!

Choklad- och hasselnötskaka

  • 100 g hasselnötter
  • 100 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 3,5 dl brun farin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • en liten nypa salt
  • 3 ägg
  • (Jag tillade även 2 msk kaffe)

Till formen:

smör och rostad cocos

Gör såhär:

Smöra crispformen och fodra den med rostad cocos.

Hacka nötter och choklad grovt. Lägg smöret i en plastbunke och smält det i MAX Mikrovågsugn ca 1 minut på 500 W. Häll sedan ner farinsocker, vetemjöl, bakpulver, kakao, salt, nötter, choklad, kaffe och ägg. Blanda runt alltsammans ordenligt och häll ner det i den fodrade crispformen. Crispa kakan ca 7 minuter. Utan micro kan ni lägga i ugn på 200 c ca 25-30 min.

Nu har hon fodrat formen med kokos och gått vidare till att mäta upp 100 g smör.. (Notera finskorna, dem skulle nödvändigtvis vara på) 😀

Ska man bli en riktig kock ska det börjas med stora kniven direkt! (Ring inte socialen..) 😉

4 msk…

“Ingen fara”, säger hon och tittar på mig! 😀

“Håll alltid din arbetsplats ren”… Det lär vi oss sen..

Det är detta som är GODAST!


Tjoffsan 7 minuter på crips – klart!

Mums!

Ät och må bra! Servera tex med grädde & chokladsås…



Advertisements

5 Responses to “Mattias goda choklad- och hasselnötskaka”

  1. sonja 01/02/2011 at 20:44 #

    Emmis blir din efterföljare ,å mums man vort sugen

  2. Mårtenssons kök 02/02/2011 at 11:56 #

    Alla borde ha lackskorna på sej när de jobbar i köket, så mycket roligare matlagning och bakning blir då!

  3. Foodelicious.se 02/02/2011 at 16:21 #

    Ett blivande proffs på gång :-). Ser verkligen smarrigt ut!

  4. Yasemins kök 02/02/2011 at 22:28 #

    Vilken rolig dokumentation. 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ugnspannkaka & Max Blog Award « Kardemumma Gumman - 22/02/2011

    […] Choklad och hasselnötkaka […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: