Kalljästa Briocher med Lemoncurd

17 Feb

Oemotståndligt gott frukostbröd!!! Baka på kvällen, ställ in i kylskåp och grädda på morgonen… Har ni inte testat detta ska ni absolut göra det!

Briocher ett fransk brytbröd, här åt jag dem med florsocker, rivet citronskal & lemoncurd.

Det här behöver du:

  • 4 ägg
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 250 g smör i bitar
  • smör till formarna
  • 1 ägg till pensling
  • flingsalt, florsocker & citronskal

Gör såhär:

Lägg alla ingredienser utom smöret i köksassistentens degblandarbunke. Kör i gång blandaren och lägg i lite smör åt gången. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer.

Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen. Jäs degen i ca 12 timmar.

Lägg degen på mjölat bakbord. Skär bort cirka 1/6 av degen och rulla resten av degen till en rulle. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till bollar.

Lägg bollarna i smorda formar. Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Rulla den sparade degbiten till en längd. Dela rullen i 12 bitar och forma dem till småbollar. Tryck ner dem i fördjupningarna.

Jäs utan bakduk cirka 1 timme .Pensla briocherna med uppvispat ägg och strö över flingsalt.  Grädda mitt i ugnen 225 grader 10–15 minuter. Om du vill ha rivet citronskal och florsocker på: Låt briocherna svalna, strö sedan över skal och pudra briocherna. (Org recept Coop)

Färdig deg redo att vila i kylskåp.

Rulla till bollar, lägg i muffinsform, jäs 1 h.

Klara att avnjutas, muuums!



Advertisements

13 Responses to “Kalljästa Briocher med Lemoncurd”

  1. Bakverk och Fikastunder.. 17/02/2011 at 11:10 #

    Frukost är det bästa som finns..nästan 🙂 Vad lyxigt med nybakt då!

  2. Hanna 17/02/2011 at 11:46 #

    Gud sa gott! Jag alskar bade briocher och lemoncurd, men har inte bakat briocher annu. Ska testa ditt recept!

  3. Malin 17/02/2011 at 16:11 #

    Jösses vad smarrigt det såg ut! 😀

  4. sonja 17/02/2011 at 16:23 #

    måste ta sej i kragen å pröva på dom där bullarna ,ser så mumsiga ut

  5. gronkis 17/02/2011 at 16:38 #

    Ååååh så gott!!

  6. Linda - Cupcakefluffan 17/02/2011 at 21:57 #

    ser supersmarrigt ut

  7. Foodelicious.se 18/02/2011 at 11:23 #

    Har faktiskt aldrig testat detta så det får man absolut prova vid tillfälle. Ser ju väldigt gott ut!

  8. Mårtenssons kök 20/02/2011 at 18:37 #

    Vi gillar kalljäst skarpt och detta har vi inte provat någon gång, men det ska det snabbt rådas bot på:) Lemon curd är ju hur gott som helst!

  9. Sandra drömkaka 25/02/2011 at 19:30 #

    Oh vad gott! Briocher och lemon curd, det passar fantastiskt bra ihop 🙂

  10. Marlene 13/05/2011 at 13:24 #

    Hej! Jag undrar en sak angående receptet: ska man blanda färsk jäst med övriga ingredienser utan att lösa upp den i vatten först. Man smular bara ner den med mjöl, ägg mm och blandar allt i assistensen? De verkar väldigt goda dessa briocher och jag skulle vilja testa. Blev lite fundersam bara… Hälsningar Marlene

  11. kardemumma Gumman 13/05/2011 at 13:29 #

    Marlene: det stämmer! Så gjorde jag (så var det i receptet) och bröd blev det! 😀 Men jag hade samma fundering innan jag satte igång kan jag säga.. 😉

  12. Marlene 13/05/2011 at 13:49 #

    Tack, då ska jag prova att baka dessa. De verkar så otroligt goda!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vacation « Kardemumma Gumman - 29/06/2011

    […] in på Kungsörnens sida Frukostfrallor och lägga en liten röst (”gilla”) på mina Kalljästa briocher med lemoncurd! Tack på förhand till er alla som tänker göra […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: