Tikka kyckling med Basmatiris & Raita – Indisk Yoghurtsås

24 Feb

ÄNTLIGEN! Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den! Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott!

  • 500 g kycklingfile (skuret i stora bitar)
  • 1 burk krossade tomater med vitlök  (400 g) Mutti såklart 😉
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1 påse tikka masala spice mix (40 g)
  • 1 påse hackad sötmandel
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • salt & peppar

Gör såhär:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Bryn kyckling och vitlök i 2 msk smör i en gryta eller en stekpanna. Krydda med salt och peppar.  Tillsätt krossade tomater, ingefära, kryddmix och sötmandel. Låt koka under lock ca 10 minuter (mixa nu såsen om du vill ha en helt slät sås), tillsätt yoghurt och grädde. Koka ytterligare 2 minuter.

Suupergod sås!


Raita har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang, smakar precis likadant som deras! 🙂

Raita 4 port

Det här behöver du:

  • 2½ dl turkisk yoghurt
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl hackad färsk mynta eller 1,5 msk torkad
  • 1 msk honung el socker
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt

  • Gör såhär:

Blanda alla ingredienser och låt gärna såsen stå en stund i kylskåp så smakerna kommer fram.

Advertisements

5 Responses to “Tikka kyckling med Basmatiris & Raita – Indisk Yoghurtsås”

  1. Yasemin - MezeHouse 24/02/2011 at 21:42 #

    Det här är en rätt som jag skulle kunna äta varje dag. Mums så gott det ser ut. Ska absolut testa detta recept. Tack. 🙂

  2. Sandra drömkaka 25/02/2011 at 19:31 #

    Det här ser tokigt gott ut! Ska spara receptet 🙂

  3. Madeléne (Gourmetmorsan) 27/02/2011 at 19:34 #

    Yammmii…ser ju underbart gott ut! Det där Raita receptet ska jag verkligen testa! Kram Gourmetmorsan

  4. Marie 04/03/2011 at 14:14 #

    Mums, Det här ska vi göra ikväll och tack för att du delar med dig!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tikka wok « Kardemumma Gumman - 29/05/2011

    […] fredags åt vi Tikka kyckling med ris och raitasås, lämnade massor så dagens middag fick bli en wok på resterna, supersmart, miljövänligt och […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: