Banan och Chokladpaj

18 May

Mammafika mammafika, sånt vi sysslar med här på dagarna… 🙂 Idag var vi hemma hos oss, men det var Elin som tog med fika! Måste bara vidarebefodra detta smarriga recept till er!

Det här behöver du:

Pajdeg
125 g kallt smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
100 g mörk choklad

Fyllning
4 bananer
2 msk smör
2 msk brun farin

Gör såhär:

Skär smöret i bitar. Tillsätt socker & vetemjöl. Arbeta till en smulig deg. Blanda i havregrynen.
Lägg hälften av smuldegen i en pajform (24cm) Förgrädda i 10 min på 200 grader.
Skala & skär bananerna först i hälften & sedan på längden. Stek dem hastigt i smör & farin på båda sidor så de blir lite karamelliserade. Lägg bananerna i formen.
Hacka chokladen & blanda med resten av smuldegen. Strö smuldegen över bananerna & grädda i ugn 10-15 min.
Servera med ex vaniljglass!

Advertisements

3 Responses to “Banan och Chokladpaj”

  1. Anna/Frostrosor 19/05/2011 at 6:58 #

    Oj, vad annorlunda! Låter smaskens!

  2. Linda - Cupcakefluffan 19/05/2011 at 20:37 #

    Så gott det ser ut

  3. Bakspecialisten Jessica 26/05/2011 at 19:19 #

    Herreguuud vad gott det där låter! Banan och choklad är ju en av världens smarrigaste kombinationer!.. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: