Då tävlar vi lite igen!

17 Jul

Eller vad säger ni? Är det inte dax för lite tävling… Nu i sammarbete med Oatly och Cervera!

Tävla med Kardemumma Gumman och Oatly och vinn presentkort från Cervera, så här gör ni:

 Vilket är ditt bästa mjölkfria recept?

Skicka in ditt bästa mjölkfria recept och bifoga gärna en bild. Du kan tävla på två sätt:

– Lägg upp ditt recept tillsammans med bild i din egen blogg och länka sedan till din blogg i kommentarsfältet

– Lägg in receptet i bloggens kommentarsfält

Glöm inte att fylla i din e-postadress så vi kan ta kontakt med dig!

 Vinnaren får ett presentkort från Cervera värt 500 kronor tillsammans med värdecheckar från Oatly värda 300 kronor. Andra och tredjepriset är värdecheckar från Oatly värda 500 kronor.

Tävlingen avslutas Söndagen den 24 Juli kl 18.00

Advertisements

12 Responses to “Då tävlar vi lite igen!”

  1. MammaJezzica 17/07/2011 at 18:47 #

    Tävlingar gillar vi och hoppas på fortsatt god tur 😀

    Eftersom Jens numera håller mjölkfri diet har det gett lite problem med matlagningen, och framför allt bakningen. Men den här pajen innehåller ingen mjölk och den har blivit lite av en favorit. Serveras med Oatly vaniljsås åt Jens
    http://mammajezzica.blogspot.com/2011/06/rabarber-jordgubbspaj.html

    Pannacottapajen (http://mammajezzica.blogspot.com/2011/07/hallonpannacotta-paj.html) har jag också gjort mjölkfri, bytte ut grädde mot Oatly havredryck och lämnade bort osten.

  2. Erika - Bakglädje 17/07/2011 at 21:16 #

    Jag bidrar med “Mandelkakor med amaretto”:
    http://bakgladje.blogspot.com/2010/12/mandelkakor-med-amaretto.html

    De är mycket goda och både glutenfria och mjölkfria.
    Hälsningar
    Erika (bakgladje@gmail.com)

  3. Jessica 17/07/2011 at 22:24 #

    Potatisgnocchi med mjölkfri skinksås

    500 g potatisgnocchi (köpta eller hemgjorda)
    250 g champinjoner
    1 hackad gul lök
    3 klyftor pressad vitlök
    1 msk mjölkfritt smör eller mjölkfritt margarin
    400 g skinka
    200 g sockerärter
    2 1/2 dl havregrädde
    3 tomater
    Salt och peppar

    Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Skär champinjonerna i halvor och stek dem i matfettet. Ta upp dem. Stek löken och vitlöken. Rör ner skinkan och stek lite till. Blanda champinjoner, sockerärter och havregrädde med skinkröran och låt allt koka ett par minuter. Rör ner gnocchin. Skär tomaterna i bitar och blanda ner dem. Krydda efter smak.

  4. Karin W. 18/07/2011 at 0:23 #

    Jag har alldeles nyss postat ett inlägg och ett ganska originellt recept på en kladdkaka. Den är inte bara mjölkfri utan också äggfri.

    http://favoritrecept.blogspot.com/2011/07/vegansk-kladdkaka-bakad-med-avokado.html

  5. Malin 20/07/2011 at 17:21 #

    Mitt bästa recept är på en helt underbart god och krämig gryta! MUMS!

    Här är den:
    http://fashionfetish.blogg.se/2011/july/harlig-lovbiffsgryta.html

  6. Anna L 21/07/2011 at 8:43 #

    Här kommer ett tips från mig:

    Köttfärspaj:

    Deg:
    150 g smör
    3 dl mjöl
    2 msk vatten

    Fyllning:
    400 g färs
    1 strimlad purjolök
    2 dl ketchup
    Salt
    Vitpeppar
    1 tsk körvel
    2 krossade vitlöksklyftor
    1 tsk curry
    Vatten till spädning

    2 dl riven ost, mjölkfri
    2 ägg
    2 dl Oatly iMat 7 %

    Gör degen och låt vila 30 min. Klä en pajform med degen.

    Fräs ihop färs och purjo. Tillsätt ketchup och kryddor + vitlöksklyftor. Späd ev med vatten. Puttra i 30 min.

    Lägg röran i formen och stör över osten. Vispa ihop ägg och mjöl och slå detta över.

    Grädda i 30 min i 200 grader.

  7. Johannes 21/07/2011 at 9:10 #

    Har lagt upp ett jättegott recept på min blogg – smidigt, lätt och utan mjölk! Hoppas på tur i tävlingen!

    http://goakillen.blogg.se/2011/july/kokosbiskvier.html

  8. Simone 23/07/2011 at 13:46 #

    En doptårta som jag gjorde laktosfri.
    http://smulansbakblogg.blogspot.com/2010/11/andra-doptartan-laktos.html
    Ett utländskt godis http://smulansbakblogg.blogspot.com/search/label/utl%C3%A4ndska%20bakverk
    Baklava http://smulansbakblogg.blogspot.com/2010/08/baklava.html

    Jag vill absolut vara med och tävla,riktigt fina priser och så klart hoppas man.
    Jag har mer än bara 1favoritrecept,fast högst upp är nog det utländska godiset.Kan äta så mycket av de.farligt goda.
    Mvh Simone

  9. Pernilla 23/07/2011 at 19:14 #

    Jag vill absolut vara med och tävla om fina priser! Jag bakade en mjölkfri Barbapapa tårta till sonens 1års dag!

    Tårtbotten:
    4ägg, 2dl socker, 1dl vetemjöl, 1dl potatismjöl och 2tsk bakpulver.
    Smörj o bröa en rund form ca 26 cm i diameter. Vispa ägg o socker pösigt.
    Blanda de båda mjölsorterna o bakpulvret. Vänd ner i smeten o rör om. Häll i formen
    och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40minuter, i 175 C.
    Jag gjorde 2 bottnar, och använde båda bottnarna till att skära till Barbapapa.
    Tårtan skars i två bottnar, och fuktades med hemkokt saft.
    Som fyllning använde jag färska jordgubbar samt Visp havregrädde. På ovansidan breds vaniljsås gjord på havremjölk. Ett tunt lager smält mjölkfritt smör penslas ovanpå, detta för att marsipanen inte skall “rinna” bort. Ca 700-900g marsipan kavlas ut så att den täcker tårtan. Skär bort överflödig marsipan. Ögon och mun målas dit med smält mörk choklad eller svart karamellfärg.

  10. Magnus på Matlyckan 24/07/2011 at 0:11 #

    Hej, här är en lammgryta som vi brukar bjuda på. Slowcocking med Oatly och väldigt allergisäker (sojan kan uteslutas vid sojaallergi)

    http://matlyckan.blogspot.com/2010/10/lammgryta-i-ugnen-langkok-svenskt-lamm.html

  11. Ejvon 24/07/2011 at 21:32 #

    Här kommer mitt mjölkfria favoritrecept, stuvade rotfrukter med kalkon eller rökt skinka. Supergod som lunch en varm dag!

    2 dl rotfrukt(er), frysta blandade
    2 st mandelpotatis
    1 tsk rapsolja
    1 tsk vetemjöl
    1,5 dl Havregrädde, Oatly
    0,5 dl vatten
    1 tsk grönsaksfond
    svartpeppar
    salt
    4 skiva(or) skivat rökt kalkonbröst, eller kokt skinka
    Tillagning

    1. Ta fram rotfrukterna och tina dessa.

    2. Skala potatisarna och skär i tärningar.

    3. Hetta upp rapsoljan och vispa i mjölet. Tillsätt grädden, vatten och grönsaksfond.

    4. Lägg i potatisen, rotfrukterna och krydda en aning med salt och peppar.

    5. Låt koka ca 10 minuter, då rotfrukterna är mjuka är det klart. Späd med lite mer vatten om stuvningen blir för tjock. Servera med kalkonskivor skurna i små bitar.

    Smaklig måltid!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Oatly anordnar bloggtävlingar | Kommunicera - 18/07/2011

    […] pågår just nu hos matbloggarna Nadjas kitchen och Kardemummagumman. Publicerat 18 juli, 2011 ← Välkommen, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: