Kyckling i krämig sås med soltorkadtomat & wokade grönsaker (LCHF)

2 Aug

Detta recept på Kyckling finns sen tidigare på bloggen, passade fint nu i LCHF tider… wokade snabbt lite grönsaker till samt rörde ihop en Myntasås.

Det här behöver du :
4 st kycklingfilér
Salt & peppar
kryddor

Sås :
½ burk soltorkade tomater (Ridderheims) + 2 msk av marinaden
1 msk balsamicovinäger
4 msk tomatpuré
1 msk kikkoman soya
1 msk oxfond (kan skippas)
1 burk creme fraiche (2,5dl)
4 dl grädde

Salt & peppar
1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Dela kycklingfiléerna i bitar, så du får lite tunnare filéer. Bryn i stekpanna i olja och en klick smör. Krydda med salt & peppar och annan valfri krydda (jag hade chilikrydda och paprikakrydda). Vispa ihop allt till såsen, finhacka de soltorkade tomaterna och lägg i. Häll i  ett par matskedar av marinaden de ligger i också. Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar. Häll såsen över kycklingen och sänk värmen och låt allt småputtra ca 15 min. Finhacka persilja och lägg ner precis på slutet.

Advertisements

2 Responses to “Kyckling i krämig sås med soltorkadtomat & wokade grönsaker (LCHF)”

  1. Annica 02/08/2011 at 15:50 #

    Ser jättegott ut 🙂 ska nog göra nåt liknande ikväll till middag…..

  2. Pinglan 03/08/2011 at 9:16 #

    Åh, vad smarrigt det ser ut! Jag var på middag i går och fick ett liknande recept. Lägger ut detta på min blogg så snart som möjligt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: