Moussaka (LCHF)

8 Aug

Den  regniga dag som var igår spenderades åt storstädning, bannemej smyger sig inte hösten redan på, löven börjar gulna! Moussaka känndes helrätt en dag som den, Fett rätt! 😉

Det här behöver du:

  • 500g köttfärs
  • 2 Aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 dl skivade färska champinjoner
    200 g riven ost (västerbottens tog jag)
    3 dl vispgrädde
    1 hackad gul lök
    1 burk krossade tomater
    3 vitlöksklyftor
    salt och peppar (och andra valfria kryddor) Oregano, basilika

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken och champinjonerna med  köttfärsen. Krydda ordentligt. Häll på tomatkross och grädden, låt koka ca 10 min. Rör sen ner nästan alla ost.
Skiva aubergin och zucchini, varva köttsås och auberginskivor som när man gör lasagne. Stö lite riven ost på toppen och ställ i mitt i ugnen ca 60 min.

Perfekt med en stoor form som räcker till lunch nästa dag… 

Advertisements

4 Responses to “Moussaka (LCHF)”

  1. Hanna 08/08/2011 at 21:29 #

    Mums! Ser jättegott ut!! =)

  2. monika gustavsson 08/08/2011 at 23:07 #

    Ska göra det här hemma snart. För snart tre veckor sedan fick jag diagnosen celiaki/gluten intolerans så recept likt denna sparar jag för all framtid!

    vh
    Monika

  3. Erika - Bakglädje 09/08/2011 at 11:01 #

    Låter gott. Har aldrig lagat moussaka men blir sugen att testa.

  4. Per Mörk 09/08/2011 at 15:42 #

    Ser jättegott ut. Blev sugen på att göra något liknande. Man skulle kunna ha ditt recept som grund och lägga på lite pastaplattor om man nu inte vill följa alla bokstavsdieter 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: